Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Φάτε μάτια ψάρια

Μολις ανακοινώθηκε ο Αβραμόπουλος για Επίτροπος. Μην ξανακουσω οτι το πολιτικο συστημα απαξιωνεται μόνον από κόκκινους/μαυρους λαϊκιστές. Το συντομότερο ανέκδοτο.
Από όλα τα ονόματα που πέσαν στο τραπέζι το τελευταιο τρίμηνο, το πιο αδιάφορο, χωρίς κανένα σημαντικό πολιτικο στίγμα, γνωστου για τους εξευγενισμενους τρόπους, το εκλεπτυσμένο ντύσιμο, τα καγκελα και τα φώτα της Αθήνας, το Κίνημα Ελεύθερων Πολιτών, την παραμονή στον αφρο της εξουσιας ασχετως ποιος κίνει τα νήματα, κοινώς για να το θεσω αλλιως, εξοχως δε ευγενικά: ένας πολιτικός παντός καιρού, με πρεστίζ, μετρ του PR.
Σ' αυτή τη χωρα βολοδερνει που βολοδερνει μεταξύ ανοησιας και ανεδαφικοτητας η αριστερα, αλλά κι η δεξιά, αδερφέ μου, δεν παει πίσω.
Η δεξαμενή των πεφωτισμενων ταγων ταχα, ένθεν κι ενθεν, είναι η αποκορύφωση της γελοιοτητας, του λαϊκισμού, των δήθεν χωρίς καμία απολύτως ουσία, των δοκιμασμενων που είχαν αποτύχει παταγωδώς ειτε λόγω απραξίας, ειτε λόγω ανικανότητας και λάθος χειρισμών. Οι πολίτες το 'χουν αντιληφθεί και αντιδρούν κυριως σπασμωδικά, ακραία πολλές φορές,  απαξιωτικα συλληβδην προς τους πολιτικους επι το πλειστον. Το πολιτικό σύστημα, παλι, κάνει τα στραβά μάτια. Υπέροχα...ΝΟΤ.
Αλήθεια πόσα γραμμάτια και ως ποτε έχει ακόμα να ξεπληρώσει ο κ. Σαμαράς για την εκλογή του στο τιμόνι της ΝΔ; Για να ξέρουμε δηλαδή... Να μην περιμένουμε, να μην αναμένουμε, απλά να 'χουμε τα lexotanil πρόχειρα. Μια ο Μπαλτακος, μια ο Παπαθανασίου, μια ο Ντινόπουλος...και τώρα το κερασάκι στην τούρτα, ο Αβραμόπουλος για Επίτροπος.
Επισης, για να καταλαβω: το ΠΑΣΟΚ παιζει διακοσμητικό ρόλο; Στον Βενιζέλο ανακοινώθηκε, λεει, και δεν υπήρξε ουτε καν η παραμικρη αντιδραση. Δεν είχε κανέναν να προτείνει πλην του Κούρκουλα και της Δαμανάκη (αμφότερους, για μην παρεξηγηθω, τους συμπαθώ ιδιαίτερα); Τέτοιο έλλειμμα σε ικανά ατομα ευρωπαϊκού επίπεδου, εμβελειας κι εμπειρίας πια; Ο μισός πάλαι ποτε ΟΠΕΚ, το ένα τέταρτο του ΙΣΤΑΜΕ έχουν πληθώρα ονομάτων προς χρήση, έχω την αίσθηση.
Και για να το χοντρυνω ακόμα πιο πολύ: Από όλες τις προσωπικότητες ευρύτερα που διαθετει η χώρα, ξεμειναμε με τον Παπουτσή, εκπροσωπο της Ελλαδας στο ΔΝΤ και τον Αβραμόπουλο εκπρόσωπο τροπον τινα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή;;;
Συγγνωμη, που σας χαλαω τη σουπα αλλα πλησιαζω τα 38, την εφηβεία μου την πέρασα έγκαιρα και αρνούμαι πεισματικά να φάω κουτοχορτο, η ατυχής...
#mind_boggling_Greek_politics

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου