Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Όπου ακούς πολλά κεράσια κράτα και μικρό καλάθι


Για να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα επειδή βλέπω σε πολλούς να επικρατεί ενθουσιασμός, αν όχι ευφορία, ότι τάχα τώρα όλοι μας ακούνε και ξαφνικά –ως δια μαγείας- μέσα σε 8 μέρες αποκτήσαμε συμμάχους, λέει:

Όλοι θα πατήσουν στο ελληνικό πρόβλημα είτε για να πιέσουν για δικά τους θέματα, είτε ελάχιστοι δυστυχώς για να επιταχυνθούν πολιτικές για την ΕΕ που ζητεί κι έχει βάλει και προθεσμία ο Ντραγκι.

Δεν είναι ότι ξαφνικά μας ερωτεύτηκαν ή ότι συμφωνούν απαραίτητα με Τσιπρα.

Αυτά είναι για τους αφελείς, αν όχι επικίνδυνα ρομαντικούς στην διεθνή σκακιέρα.

Απλά είναι ευκαιρία χρησιμοποιώντας τους κραδασμούς των κινήσεων Βαρουφακη κυριως να καρπωθούν διάφορα ορισμένοι.

Θέλει προσοχή. Από αυριο αρχής γενομένης αρχίζουν τα δύσκολα και τα ουσιαστικά με Γιουνκερ, Ντράγκι, Σοιμπλε, Eurogroup, Συνοδο Κορυφης κ.ο.κ.

Δεν υπάρχουν συναισθηματισμοί και σωστότατα σε αυτά τα επίπεδα.

Δεν συμφωνώ δηλαδή καθόλου με την ανάλυση των ελληνικών media ότι αυτός είναι δικός μας κι αυτός όχι π.χ.

Μπουρδες. Σήμερα δικός μας κι αύριο εναντίον μας κάλλιστα. Γιατί;;

Γιατί πολύ απλά η νέα κυβέρνηση δεν στηρίζει τις συμμαχίες της σε ένα ολοκληρωμένο και σαφές σχέδιο που να περιλαμβάνει οφέλη για πολλούς ευρωπαϊκούς κι όχι μόνο παίκτες Απλά δηλώνει το πλάνο, διαφορετικό κάθε μέρα σημειωτέον, για τη χώρα. Έτσι όμως δεν αποκτάς συμμαχίες, αλλά πρόσκαιρους φίλους.

Με λίγα λόγια  δεν είναι επιτυχία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ότι όλοι τους συζητάνε. Σάμπως τους άφησαν και κανένα περιθώριο; Το θέμα είναι ΠΩΣ τους κουβεντιάζουν και κυρίως πού καταλήγουν όταν τελειώνουν οι συναντήσεις, τα ενσταντέ και τα φλας. 

Μην παραμυθιαζόμαστε. Όπως έλεγε και ο Κομφούκιος: Ο καλύτερος τρόπος να εξαπατηθείς είναι να υποκρίνεσαι ότι είσαι εξυπνότερος από τους άλλους. Ή όπως λένε ακόμα καλύτερα στο χωριό μου: Ο κώλος μας ξεβράκωτος κι η σκούφια μας με φιόρα. Και ο νοών νοείτω.