Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Γαργάρες asap

Πλακώνονται στην Κεντροαριστερά η γενιά του Πολυτεχνείου με τη γενιά των Λαμπράκηδων για το ποιος είναι πιο γνήσιος αριστερός ή πιο αυθεντικός κεντρώος με αφορμή τα τεκταινόμενα της λεγόμενης δημοκρατικής παράταξης.

Κάπου-κάπου πετάγονται και διάφοροι 30-35ρηδες που στέκονται με δέος στις πορείες των μοναχικων καβαλαρηδων (που θεωρούν οτι η κοινωνία τους οφείλει κι όχι αυτοί στην κοινωνία, -κατά πόσο είναι αυτό αριστερό, σοσιαλιστικο, σοσιαλδημοκρατικό, κεντρώο, προοδευτικό κ.ο..κ. βάλτε ό,τι ταμπέλα θέλετε, είναι απορίας άξιο... Το αφήνω στην κρίση σας.) και τους ρωτάνε το εξής απλό, ωμά και περιεκτικά:

"Μετά από 30 ή 40 ή 50 ή 60 χρόνια πορείας σε κοβες, συνεδριάσεις, ακτίφ, κεντρικές επιτροπές κ.ο.κ. ζητάτε πιστοποιητικά αριστεροσυνης και προοδευτισμου; Δηλαδή η ενασχόλησή σας σε κομματικές, συνδικαλιστικες, κινηματικές διαδικασίες το μόνο που σας άφησε ήταν να παίζετε τον τροχονομο και τον δικαστή ταυτόχρονα;

Και έχετε κιόλας την απαίτηση για κάτι που κάνατε/διαμορφώσατε πριν δεκαετίες, που δεν μπόλιασε στη κοινωνία εκ των πραγμάτων, να το βάζετε σημαία κάθε φορά που κάποιος σας ζητά το αυτονόητο (να ΣΥΝΕΝΝΟΗΘΕΙΤΕ);

Δηλαδή συγγνώμη (εγ)καλούμαστε να θαυμάσουμε τι; Ότι στο τέρμα του δρόμου ενώ φτάσατε καταΪδρωμένοι, αντί να κόψετε το νήμα και να κάνετε το μεγάλο άλμα όπως στον στίβο, κάθεστε πεισμωμένοι, ωσάν 10χρονα, και παραπονιέστε γιατι το στάδιο δεν σας επευφημει ή γιατι το σορτσάκι σας είναι απο τον ίδιο χορηγό του αντιπάλου; ".

Έλεος. Ξεπερασμένοι απο τη κοινωνία και αναμφίβολα απο την ίδια την πραγματικοτητα. Γαργάρες γρήγορα, γιατι δεν μας βλέπω καλά. Η εσωστρέφεια, το αναμάσημα των ίδιων και των ίδιων τσιτάτων, οι διάφοροι μικροεγωισμοί που πάντα συνοδεύονται απο μικροπολιτικη, η πολιτικη αρχαιολογία που στέκεται μόνο στο τι έγινε στο παρελθόν και αγνοεί επιδεικτικά το παρόν, δεν βοηθούν, αν όχι γκρεμίζουν ό,τι πάει να κτιστεί.

Επιτέλους λήξτε αυτή την ρημάδα την αυτοκριτική, αρκετά με το αυτομαστίγωμα ή την έπαρση για περασμένα -τάχα- μεγαλεία. Τωρα πρέπει να τσουλήσει, που λεν' και στο χωριό μου. Διαφορετικά τον χαρακτηρισμό "φαντασιοπληκτοι και αιθεροβάμμονες" θα τον κερδίσουμε επάξια όλοι, μηδενός εξαιρουμένου.

Ιδου η Ρόδος, ιδου και το πήδημα λοιπόν.

Τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται. Σημαντικά ή ανάξια λόγου, η κατάσταση δεν ειναι για καλαμπούρια, ουτε για ατέρμονες ψυχαναλύσεις. Βγείτε απο την γυαλα, κατεβείτε απο το συννεφάκι. Διαφορετικα, θα γκρεμοτσακιστείτε για άλλη μια φορά. Και καλά να έχετε αυτοκτονικές τάσεις. Είναι γνωστό άλλωστε ότι ο χώρος διαθέτει περίσσευμα ιδανικών αυτόχειρων. Το θέμα είναι να μην πάρετε κι άλλους στον λαιμό σας...

#mind_boggling_Greek_politics