Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Κατ' εικόνα και καθ' ομοίωσιν;

Καντε μου την χαρη. Δεν θα κάνω συναγωνισμό ύβρεων με φασιστοειδη, ουτε με πουριτανούς. Χάρισμα σας. Δεν θα "επιβαλλουν" οι αμαθεις το επιπεδο που θα τους μιλησω. Η κοντρα με ορους του ζωικου βασιλειου, επιθετα της Κατω Τρουμπας, χαρακτηρισμους του πιο ελεεινου πεζοδρομιου, είναι το ευκολο. Το αχτι εκτονώνεται στο πι και φι. Ο πολιτισμός στον διάλογο και η σοβαρή, επι της ουσίας, επιχειρηματολογια είναι το δύσκολο, φιλτατοι, ειδικά όταν εχεις να κάνεις με ατομα που προσβάλλουν την αισθητικη και τα πιστεύω σου, θίγουν τον βασικό πυρήνα της πολιτικής σου φιλοσοφίας, αυτό της συνύπαρξης, του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των σεξουαλικών προτιμήσεων. 

Στον κ. Νικολόπουλο, λοιπον, δεν θα απαντήσω με χυδαιοτητες. Αναγωγη δεν έμαθα να είμαι 37 χρόνια τώρα. Δεν σκοπεύω δα να ξεκινησω τώρα. Στην εν λογω περιπτωση, το κατ' εικόνα και καθ' ομοίωσιν δεν ισχύει... για όσους φυσικά διαθέτουν προσωπικότητα και παιδεία. Με τους σεξιστες, ρατσιστές και εθνικιστές τραβώ διαχωριστικές γραμμές. Δεν κατεβαινω στο επίπεδό τους ουτε για δευτερόλεπτο. Η νίκη του λαϊκισμού και του χειρότερου σκοταδισμού είναι αυτή ακριβως, όταν σε κανουν δέσμιο της ορολογίας τους και των πρακτικών τους. Ε, λοιπον, όχι. Δεν θα χαριστω σε κανέναν. Αλλά με αξιοπρέπεια και με τους δικούς μου όρους διαολε. Δεν χρειάζεται να μεταλλαχτω σ' αυτό που απεχθάνομαι και μου προκαλει αρκετη οργή, αν όχι παραπανω δυσφορία. 

Γι' αυτό σας λεω, αν όντως διαφοροποιειστε απο τις απόψεις του κ. Νικολόπουλου, ε πια, δειχτε το, γιατί προς το παρόν έτσι οπώς αγεστε και φερεστε, μοιαζετε υπερβολικά, αν όχι τρομακτικά με αυτό που υποτίθεται οτι αποδοκιμαζετε. 

#mind_boggling_Greek_politics