Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

Πετάει ο γάιδαρος;


Την ιδία ωρα που ο Τσίπρας καλει σε συνεργασια το ΚΚΕ, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ  και όλες τις δυνάμεις σχεδόν του αντιμνημονιακου μπλοκ, απευθύνεται δηλαδη ανοιχτα πλεόν στο λόμπυ της δραχμής, διάφοροι στη ΔΗΜΑΡ, ορισμένοι στο ΠΑΣΟΚ και καποιοι στο ΠΟΤΑΜΙ ονειρεύονται την μεγάλη σοσιαλδημοκρατία με επίκεντρο τον ΣΥΡΙΖΑ.

Να υπενθυμισω οτι ειδοποιός διαφορά της σοσιαλδημοκρατίας σε σχέση με τον επαναστατικό ή ριζοσπαστικό μαρξισμό είναι ότι στη θέση της «πάλης των τάξεων» τοποθετείται μια τρόπον τινά «διαπραγμάτευση των τάξεων». Κοινως ο ταξικός συμβιβασμός είναι το ζητουμενο και όχι η ταξική σύγκρουση.

Να τονίσω επίσης οτι η σοσιαλδημοκρατία υποστηρίζει την ανάπτυξη του μικτού οικονομικού συστήματος και είναι πλήρως συμβατή με την καπιταλιστική οργάνωση της παραγωγής, εφόσον τούτη είναι οικονομικά αποδοτική, εφόσον αυξάνει το γενικό επίπεδο της ευημερίας και εφόσον η παραγόμενη υπεραξία κατανέμεται με εύλογο τρόπο στους παραγωγικούς συντελεστές, δηλαδή την επιχειρηματικότητα, την εργασία και το κεφάλαιο.

Μην μας τρελλαινετε, λοιπον, οτι θα δημιούργησετε ορισμένοι, λέει, σοσιαλδημοκρατικο πόλο με τον ΣΥΡΙΖΑ όταν αυτός  ερωτοτροπεί ανοιχτα με ελευθεριακους σοσιαλιστές, αναρχοκομμουνιστές και σταλινιστες που μιλούν σαφέστατα για δικτατορία του προλεταριάτου, ταξική σύγκρουση, ρήξη με την αγορά, αντικατάσταση του ιδιωτικού επιχειρείν απο το κράτος σε όλες τις μορφές παραγωγής.

Έλεος... Δεν πετάει ο γάιδαρος, φιλτατοι. Δεν πετάει. Πώς να το κάνουμε τώρα;