Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Μας αφορά


ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ότι η αγάπη, ο έρωτας, αλλα και  η σεξουαλική απόλαυση θα μου επιτρέψετε, δεν έχει να κάνει με το φυλο, αλλά με ανάγκες και επιθυμίες που ο άλλος/η ως "δια μαγείας" -μαλλον χημείας λέει η επιστήμη, λόγω λαγνείας λέω εγώ πάλι- τα "εκπληρώνει", ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ η ισότιμη πρόσβαση στο οικογενειακό Δίκαιο η οποία αποτελεί θεμελιώδη υποχρέωση μιας σύγχρονης δημοκρατίας.

H εξαίρεση πολιτών από το Σύμφωνο Συμβίωσης, τον γάμο, την τεκνοποίηση, την παιδοθεσία λόγω του σεξουαλικού προσανατολισμού ή της ταυτότητας φύλου, σημαίνει τον ουσιαστικό και επιλεκτικό αποκλεισμό τους από την πολιτειακή προστασία και την στέρηση ασφάλειας που αυτή συνεπάγεται. Έχει σαν επακόλουθο την δυσχέρανση της σταθερότητας στην προσωπική ζωή, την συναισθηματική όσο κι οικονομική επιβάρυνση στην καθημερινότητα.

- Επειδή έχω βιώσει στο στενό μου φιλικο περίγυρο το δράμα φιλου που όταν πέθανε ο συντροφός του επί 25 έτη, έμεινε ξεκρέμαστος, αν όχι "αδειαστηκε" κυριολεκτικά από το περίφημο ελληνικό κρατος και πιστέψτε με δεν ειναι πλάκα, δεν ειναι καλαμπούρι, ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ.

- Επειδή, αν και ετερόφυλη, οι ομοφυλόφιλοι, οι λεσβίες, οι αμφισεξουαλικοί και τα τρανσεξουαλικά ατόμα, δεν αποτελούν για 'μενα ΟΥΤΕ ΘΕΑΜΑ, ΟΥΤΕ ΜΑΣΤΙΓΑ, ΟΥΤΕ ΠΑΡΑΣΙΤΑ. Είναι απλά συμπολίτες μου, συνάνθρωποί μου, τίποτε παρακάτω, τίποτε παραπάνω.

- Επειδή θέλω να θυμίσω και να θυμηθώ τα γεγονότα του 1969 στο μπαρ Stonewall Inn στη Νέα Υόρκη.

- Eπειδή θελω να θυμισω ότι η Ελληνικη Πολιτεια αρνείται την ισονομία ακόμα και μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στις 7 Νοεμβρίου 2013, σύμφωνα με την οποία «η Ελλάδα είχε παραβιάσει την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, αποκλείοντας ζευγάρια του ιδίου φύλου από το Σύμφωνο Συμβίωσης».

- Eπειδή θέλω να υποστηρίξω την ανοιχτή συνύπαρξη ομοφυλοφιλων , λεσβιών ετερόφυλων, αμφιφυλόφιλων, χωρίς κοινωνική αμηχανία

- Επειδή θέλω να δείξω ότι ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ που συμμεριζόμαστε τις παραπάνω ιδέες.

- Επειδή θέλω να διεκδικήσω την κατάργηση των διακρίσεων με βάση τον ερωτικό προσανατολισμό.

- Επειδή θέλω να δηλώσω ότι κάθε συναινετική σεξουαλική συμπεριφορά μεταξύ ενηλίκων αξίζει σεβασμό.

- Επειδή θέλω να δώσω κουράγιο και σε άλλες/άλλους να έρθουν.

Για όλα τα παραπάνω ΘΑ  ΠΑΡΩ ΜΕΡΟΣ στο Athens Pride - Φεστιβάλ Υπερηφάνειας. Eσείς; Θα βγείτε επιτέλους από το καβούκι σας;