Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Το λαϊκιζειν δεν εστι φιλοσοφείν

Σταυρος Θεοδωρακης: "Κάποιοι μιλούν αυτές τις μέρες για την Ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς.Κάποιοι άλλοι μιλούν για την Ανασυγκρότηση της Κεντροδεξιάς.Εμείς πάλι θέλουμε να μιλήσουμε για την Ανασυγκρότηση της Ελλάδας".

Με αλλα λογια ο λαϊκισμός σε όλο του το μεγαλείο με τον μανδύα της απλούστευσης και του προοδευτικού προσήμου. Γιατί όλοι μιλούν για ανασυγκρότηση της Ελλάδας κ. Θεοδωράκη. Ακόμα και οι νεοναζί. Το θέμα είναι πώς θα γίνει αυτή. Αυτή είναι η ουσία, αύτη είναι η ειδοποιος διαφορά των πολιτικών δυνάμεων, αριστερών, δεξιών, φιλελεύθερων, σοσιαλδημοκρατών, δημοκρατών, φασιστοειδων κ.ο.κ.

Βασική προϋπόθεση για την ανασυγκρότηση της χώρας, μάλιστα, είναι ακριβώς αυτό που οικτιρετε, με τόση ευκολία:  η ανασυγκρότηση του μεταρρυθμιστικου κέντρου, τόσο δλδ της Κεντροδεξιάς, όσο και της Κεντροαριστεράς. Ξεπερασμενοι οι όροι στο εξωτερικο σαφέστατα, δυστυχώς όχι στην Ελλάδα, οπου τα πολιτικά κόμματα υστερούν δραματικά σε θέματα δημοκρατικής και ευρωπαϊκής κατεύθυνσης και παραμένουν αρχηγικου τύπου σχηματισμοί αγκυλωμενοι σε ιδεολογικά ρεύματα του περασμένου αιωνα.

Να χαρειτε, λοιπον, μην μας βομβαρδιζετε με λεκτικά πυροτεχνήματα. Σε καποιους πρεπει να μιλήσετε με προθεσμίες, προϋπολογισμούς, προτεραιότητες, ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ, όχι τσιτατα και ευφάνταστα ευφυολογήματα.

Κι άλλοι διαθέτουν πένα και λέγειν. Δεν ειστε ο μονος, σημειωτέον. Μερικοι ακόμα αναμένουμε. Εκπληξτε μας επιτέλους ευχάριστα και διαψευστε ολους/ες εκείνους/ες που λένε οτι θρεφετε αλογιστα εναν ιδεολογικό αχταρμα. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα.
#mind_boggling_Greek_politics

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου